2010-05-08

Why I Love to Explore the World

Vad är en oförglömlig plats? En plats man minns för resten av livet, så klart, men för mig är det mer än så. Det är en plats så speciell att man bara måste besöka den när man väl upptäckt att den finns. Om du har varit i Indien till exempel, minns du säkert många saker från det dagliga livet där, men det var längtan efter att få beskåda den tidlösa skönheten i Taj Mahal som fick dig att göra resan.

Vissa platser runtom i världen känner de flesta till, t ex Taj Mahal, Uluru (Ayer's Rock), Grand Canyon, Manhattan och Machu Picchu. De finns med på de flesta människors lista över platser man verkligen vill besöka.

Den mystiska staden Samarkand, den gömda majestätiska stenkyrkan i Lalibela och kryddön Zanzibar är exempel på platser som förtjänar mer uppmärksamhet.

När man reser får man minnen, massor av minnen. Dessa minnen är riktiga "tungviktare" - den sort som vänner och familj gärna delar med dig genom fotografier och vykort: soluppgången i Ankor Wat, solnedgång i Uluru, första anblicken av Markusplatsen i Venedig när du anläder i båten från flygplatsen. Det blir upplevelser som du rent bokstavligt kommer minnas hela livet. Men jakten på dessa kommer också medföra mindre, mer personliga minnen som inte går att fånga på fotgrafier: en lunch tillsammans med beduiner i Wadi Rum's öken, en spice tour bland träd och buskar på Zanzibar, slå på en piñata tills den vräcker ur sig godis på Julafton på Isla Mujeres tillsammans med släkten. Sådana upplevelser går inte att köpa för pengar. Man får dem inte på pendeltåget eller i kön på ICA. Det beroendeframkallande sökandet efter vyer, lukter, känslor och upplevelser får dig att känna dig otroligt levande.

Därför älskar jag att resa. Jag tänkte nu berätta om några resmål/upplevelser som jag själv gjort, eller som jag skulle vilja göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar